IXS Downhillcup Schladming

Nu är den första tävlingen på europatrippen över. Vädret har varit väldigt varierande, det har skiftat från sol till regn nästan varje halvtimme.
På fredagen var det träning i 6 timmar och jag hade riktigt roligt, cyklingen här nere är så mycket bättre än hemma.
På Lördag morgon regnade det en hel del, banan blev riktigt blöt och svårkörd men fortfarande lika rolig. Träning slutade vid 12 sedan fick jag vänta tills 17:30 med att köra mitt kvalåk.
Under den tiden så hann solen komma fram och banan blev riktigt torr. Det blev lite som en chock att banan hade torkat upp såpass mycket. Jag hade cykeln felinställd för det torra vädret vilket gjorde att jag krashade i ett skogsparti och slutade på en 153:e plats.
På söndag morgon hade jag laddat om batterierna och var beredd på att köra final. Det regnade nästan hela morgonen, solen dök upp lagom till det var dags för mitt finalåk så banan hann torka upp en del. Jag fick till ett helt okej åk, och avancerade till en 96:e plats med en tid på 4:44. Det finns en hel del att arbeta på för att kunna köra bättre på banorna utomlands men det är bara att fortsätta nöta. Nu stannar jag kvar  några ytterligare dagar i Schladming och fortsätter sedan mot en tysk cup tävling i Todtnau.
Tyvärr har jag ingen bild när jag cyklar men här är en på den nya bussen!

Bussen I Schladming
Bussen I Schladming.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s