Flottsbro Enduro

Tjoho!
I helgen så var det den första deltävlingen i Swedish Enduro Series som gick av i Flottsbro. Jag och Hampus var på plats redan på fredagen och prövade att rulla igenom hälften av sträckorna. Det var åtta stycken specialsträckor som bestod av en hel del trampning. Under lördag morgon passade vi på att cykla genom resterande sträckor och åkte sedan till Hammarbybacken för att cykla lite downhill istället. Efter några timmar downhill så hade vi fortfarande energi kvar när kvällen närmade sig så vi avslutade dagen med ytterligare några sträckor i Flottsbro.

Downhill i Hammarbybacken. Bild från: http://ppfoto.se/
Downhill i Hammarbybacken.
Bild från: http://ppfoto.se/

Söndag morgon bestod utav spöregn och lite bitterhet.. Sträckorna som redan rullade jäkligt trögt skulle bli ännu jobbigare att ta sig igenom nu när de var leriga och hala.
Jag körde ett träningsåk strax innan lunch för att känna på hur pass halt det skulle bli.
Jag var lite skeptisk i början men blev positivt överaskad när jag väl cyklade, det här var ju riktigt roligt att hålla på att sladda runt i leran!
Klockan ett startade tävlingen och jag hamnade i startgrupp åtta vilket betydde att jag började tävla på specialsträcka åtta och sedan fortsätta på ettan osv.. Det var väldigt svårkört vilket gjorde att jag cyklade lite ”fegt” på vissa partier. Jag lyckades iallafall ta mig igenom alla sträckor utan varken en punktering eller en krasch. Så här i efterhand känns det som jag hade kunnat tagit lite mer risker och förbättrat min tid, men det kan lika väl ha resulterat i en krasch. Jag slutade på en 7:e plats utav ca 200 startande och känner mig fortfarande helt klart nöjd även om det finns mer att ge.
Nästa tävling jag kommer köra är Falun Enduro Sprint den 30:e Maj och nu vet jag vad jag måste göra för att försöka klättra i placeringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s