Intensiv träningsvecka

Jag satt och kikade runt lite på internet förra veckan och hamnade på Magnus Palmbergs blogg där jag hittade ett inlägg om intervallträning i perioder. Det handlade om att man skulle bygga upp syreupptagningen med hjälp av intervallpass. De här passen ska bestå av 4-5 st 4 minuters intervaller med 2-4 minuters vila. Det kanske inte låter så farligt med 4 minuters intervaller, men det är inte många av dessa som jag har klarat mig från en illamående känsla. Det är riktigt jävla jobbigt med andra ord! Under den här perioden på 12 dagar ska man köra 15 pass, vilket gör att man börar bli ganska stum i benen redan efter några dagar. Jag tyckte att detta lät som en intressant utmaning och bestämde mig för att bita i det sura äpplet och ge det ett försök.

Jag är nu inne på min 7:e dag och har gjort 9 st pass. Jag känner mig relativt pigg även fast jag kör styrka utöver dessa intervaller. Nu är det bara att stå på i 5 dagar till, så får vi se efteråt om detta gett något resultat.

Nu har ni fått en liten insikt om hur min vardag ser ut nu under försäsongen!
Foto 2015-02-26 05 58 29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s