Grycksbo Enduro & Vasaloppet

Tjoho!
Den 3 Augusti var jag i Grycksbo och körde en deltävling i Sweden Enduro Series. Tävlingen bestod utav sex stycken specialsträckor med varierande karaktär. Tre utav banorna var som stökiga cross country banor och de andra tre var snabba och stökiga, precis som jag vill ha det! Jag tyckte att jag cyklade bra på tävlingsdagen, ända fram tills den tredje stäckan där jag fick punktering bara några meter från start. jag körde på ändå men tappade säkert runt en 30 sekunder. Jag lagade punkteringen och körde resten utav sträckorna hyffsat. Trots min punktering så knep jag en andra plats bara fem sekunder efter vinnaren.

I år bestämde jag mig för att köra Cykelvasan, det var inget jag tog så seriöst men jag kände att det skulle vara en rolig tävling att genomföra. Jag cyklade på min enduro cykel även här, om man jämför min cykel med andra så väger min ca 3-4 kg mer än konkurrenterna och har ca 4 cm mer dämpning än de flesta. Det var inte alls lika jobbigt som jag trodde det skulle bli, men jag fick ändå uthärda några krampanfall i låren. Jag kom in på en tid utan 3:29 och kände mig helt nöjd, det blir nog ett race jag kör igen nästa år om det inte krockar med mina andra tävlingar!

 

bild 1 (1)bild 2 (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s