Vinst i Hammarbybacken!

Nu i helgen gick den tredje Sverigecuptävlingen av i Hammarbybacken, Stockholm.
Det vart en riktigt rolig racehelg som bjöd på både bra racing och det värsta åskvädret jag någonsin upplevt!
Träningen började redan på fredagen och jag och hampus kom dit i god tid för att gå igenom banan sätta upp tälten och hinna träna i en timme.

Plats i Hammarbybacken

Lördagen bjöd på rikligt med sol och träning från 10-16. Banan var ungefär som på SM förra året men med fler hopp och ett alternativ spår i mitten på banan. Banan tog ca 45 sekunder att köra igenom så det blev många träningsåk och många vattenpauser.  När banan är såpass kort som 45 sekunder så gäller det att köra 100% på tävlingsåken från start till mål. Då blir det många träningsåk för att verkligen få till de perfekta spårvalen.

Skogsparti – Foto ppfoto.se

På Söndagen var det dags för både kval och final. Jag körde igenom mina två obligatoriska åk på morgonen och allting kändes bra. Jag visste vart mina bromspunkter var, vilken växel jag skulle ha genom alla partier och precis vart jag skulle cykla.
På kvalet fick jag till ett bra åk med en liten miss i en av kurvorna men lyckades ändå knipa första platsen med 1,2 sekunder.  Det kändes bra inför finalen att ha ledningen. Med ca 15 minuter kvar tills finalen skulle dra igång så kom det värsta ovädret jag har varit med om! Det pågick i ungefär 30 minuter och det öste ner regn, haglade och blåste utavbara helvete. Blixten slog ner i liften två gånger till och med! Det blev tvivel om det ens skulle gå att köra något finalåk. När ovädret väl gick över kom solen fram direkt och liftpersonalen lyckades få igång liften trots blixtnedslaget. Arrangörerna bestämde sig för att införa ytterligare 30 minuter träning så alla tävlande skulle få känna på banan igen efter ovädret. Jag bytte däck till våtdäck och körde igenom banan med ett stort leende på läpparna. Jag tycker det är så sjukt roligt att cykla i leriga banor!

Utgång ur skogen – Foto Anki Eriksson

Finalåket blev lyckat, jag satte mina linjer och lyckades trampa på rejält där det behövdes.
Det blev en vinst med 0.6 sekunder. med en tid på 44.8 sekunder. Jag är riktigt nöjd med helgens resultat som gör att jag drog ifrån lite i den jämna toppstriden. Nu börjar jag ladda inför sista tävlingen i Åre den 14 sep där vinnaren ska koras av SWEDHCUP 2014.

10345811_10152330937373655_8048407363763545374_n
Prispallen – Foto Anki Eriksson

Nästa tävling som jag kommer köra är Enduro tävlingen i Grycksbo 3 Augusti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s