En Stor Update

Här kommer en stor uppdatering om vad som har hänt under den senaste månaden!
De tävlingarna som har blivit av för mig har varit tre stycken gästrikecuptävlingar, en enduro cup tävling i Flottsbro och två stycken SWEDHCUP tävlingar.

Gästrikecupen

Gästrikecupen har rullat på som vanligt. Det är alltid lika roligt att få trampa ur benen varje tisdag på nya cross country stigar runtom i Gästrikland och tävla mot en hel del folk.De här gångerna har jag inte glömt chippet så Jag har kommit på en 3:e plats, en 5:e plats och en 6:e plats i sport klassen.

Bild
Bild från Gästrikecupen i Högbo

 

SwedenEnduroSeries

Jag hade en riktigt rolig helg på endurotävlingen i Flottsbro. Det var första gången jag ställde upp i en enduro tävling och jag gillade verkligen tävlingsformen! Enduro är självklart nånting jag kommer fortsätta med men jag kommer fortfarande ha downhill som prio ett. Arrangemanget var bra men det blev dessvärre strul med tidtagningssystemet så vi fick enbart tider på tre utav 6 specialsträckor. Det var alltså specialsträckorna de tog tid på sen hade man god tid på sig att köra transportsträckorna. Olyckligtvis så lyckades jag köra ur banan på sträcka ett vilket gjorde en hel del på slutresultatet när de bara blev 3 sträckor vi fick tid på istället för 6. Jag hamnade på en sjätte plats, ett resultat jag inte riktigt var nöjd med men det är bara att köra järnet på nästa deltävling i Falun den 30/5.

Brant på femte sträckan

 

SWEDHCUP – Ekerö

Helgen började med en rejäl mängd regn vilket gjorde att banan blev bara mer och mer svårkörd för varje åk. På fredagsträningen kändes allting bra, banan var i fint skick, det ösregnade och man sladda runt på cykeln och hade roligt. Under lördagen så dugga det lite lätt vilket gjorde att all lera fastnade precis överallt och banan blev helt plötsligt riktigt stökig när all lera kördes bort och alla stenar och rötter började titta fram. På söndagen gick både kvalet och finalåket och då var det lite sol men man fick fortfarande kämpa i den tjocka leran.

Banan i Ekerö är bland de kortaste banorna som är med i Sverigecupen i år med en ca tid på 46 sekunder. När banan är såpass kort så lär man ta ut sig till fullo men fortfarande lyckas att inte begå några misstag för då kan man lätt halka ner flera placeringar.
I kvalet körde jag ett lugnt och sansat åk där jag inte trampade så mycket utan mer försökte hitta ett bra flyt genom banan och se vad jag hamna på för tid jämfört med mina konkurrenter. Det åket gav mig en fjärdeplats med den snabbaste konkurrenten ca en sekund snabbare än mig.

I finalen visste jag att jag lära lägga i en extraväxel för att försöka ta hem vinsten. Jag spurtade ut ur grinden med en riktigt bra fart men när jag kom in i skogen så strulade jag till en sväng och tappade i princip all fart jag hade, jag trampade iväg på en alldeles för tung växel och stressade mig in i mål. Jag var inte alls nöjd med mitt åk, jag var helt säker att jag skulle hamna på en fjärde plats när Hampus Jonsson kom in på en snabbare tid alldeles efter mig. Jag gick ifrån målområdet bitter men de två sista cyklisterna körde långsammare än mig så det slutade med en andraplats för min del.
När jag senare kollade på tiderna vi alla körde på så låg jag endast 0.05 sekunder efter vinnartiden. Det är självklart bra med en andraplats, men det är surt att komma på en andraplats med sån liten marginal! Men så är det ibland med racing!

Bild från PPfoto.se
Bild från PPfoto.se
Bild från PPfoto.se

 

SWEDHCUP – Vallåsen

Vallåsen bjöd på strålande sol i princip hela helgen, det kom en skvätt regn på lördagen, men inget som påverkade banan. Denna bana var ca 1:34 lång för de snabbaste cyklisterna, banan bjöd på en hel del sten och snabbt svepande kurvor. Jag hade riktigt roligt under träningen på både fredagen och lördagen, det var en riktigt rolig bana och ännu roligare blev det tack vare trevligt sällskap. Jag hade lite problem att hitta flyt i åkningen under lördagen när jag försökte öka farten. Det slutade med att jag bytte bakdämpare och använde den jag har använt under tidigare säsonger.Det gick mycket bättre och jag hittade genast självförtroende för att kunna köra snabbare.

På söndag morgon lyckades jag få till två stabila träningsåk innan det första tävlingsåket.
Jag värmde upp som jag skulle och kände mig redo att verkligen visa vad jag gick för när jag stod på startgrinden. Jag trampade ut från starten med full kraft in i första svängen och helt plötsligt låg jag på backen. Jag hade slagit i pedalen i backen och det gjorde att jag tappade greppet på bakhjulet och la mig omkull, jag vart helt paff men jag skyndade mig upp på cykeln och körde ett okej åk genom hela banan trots en tidig vurpa. Jag kom ner på en tid som var 1:38 och det gjorde att jag hamnade på en sjätteplats ca 2 sekunder efter Emil Jonsson som låg i toppen.

Jag visste nu att jag hade bra fart och att jag hade en chans att vinna det hela bara jag höll mig på hjulen till nästa tävlingsåk. På det andra tävlingsåket fick jag till ett bra åk och lyckades komma i mål på tiden 1:34:23 som gjorde att jag vann elitklassen!!
Detta blev min första vinst i elitklassen så jag är riktigt nöjd! Med min andraplats i Ekerö och min förstaplats i Vallåsen så leder jag nu för tillfället SWEDHCUP.

Bild från Andreas Sjöblom

 

Bild från Andreas Sjöblom
Prispallen i Vallåsen

Kommande helg blir det först en endurotävling i Falun och därefter bär det av till öppningshelg i Järvsö!

2 reaktioner till “En Stor Update

  1. Du är grym, Tim! 🙂
    Grattis till fina placeringar och lycka till i kommande tävlingar! //Mia Sälg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s