Lätt start på säsongen

Nu har jag fått mina cyklar och kläderna är tryckta. Jag har redan mjukstartat säsongen lite med att köra en dual slalom tävling i Hammarbybacken,Stockholm och en XC tävling i Gästrikecupen. Dual tävlingen i Hammarbybacken var ett riktigt roligt evenemang som ett skönt gäng från stockholm hade ordnat. Dagen bjöd på strålande sol och en hel del jämna kamper. Konceptet med den här tävlingen var enkelt och roligt, rada upp två cyklister bredvid varann och låt de raca i en varsin slalombana jämns med varann och först över mållinjen vinner. Det var 33 stycken som deltog och man körde i en utslagsstege tills det stod en vinnare kvar. Den tävlingen gick riktigt bra och jag lyckades vara snabbast på kvaltiden och lyckades kamma hem varenda race jag körde. Jag slutade på en första plats och fick åka hem med en ny hjälm som vinst.

Vinst från Hammarbybacken
Fotograf: Patrik Rising

I tisdags körde jag XC gästrikecup tävling i Hedåsen. Det var en rolig bana som innehöll en hel del tekninska partier. På denna tävlingen körde jag på min Giant Trance SX 27.5, den använde jag även på tävlingen i hammarbybacken. Jag är sjukt nöjd över min nya am cykel, den är så allsidig, är stabil utför men samtidigt så lätthanterlig och rolig på lite lättare stigar. Jag tyckte att jag gjorde ett bra race i Hedåsen iallafall, jag skulle ha kommit på en tredjeplats i sportklassen om jag inte hade glömt mitt chip som används för tidtagningen..men det är bara att ta nya tag och komma ihåg chipet till nästa deltävling. 🙂

Bild från Gästrikecupen i Hedåsen
Bild från Gästrikecupen i Hedåsen

Nu på söndag går första cuptävlingen i enduroswedenseries, jag känner mig riktigt taggad och hoppas på en rolig helg i Stockholm.  Nästa helg,11/5 är den första deltävlingen i den svenska downhillcupen i Stockholm som jag också ser fram emot.
.shoo
Stort tack till Jaguarverken som bidragit med cyklarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s