Längdskidåkning & vasaloppet

Under vintern blir det en del alternativ träning för mig när det inte går lika bra att cykla utomhus. För mig innebär detta lite gym, löpning, TC intervaller och en hel del längdskidor. Nu har vintern inte varit den bästa för längdskidåkning men jag får ta vara på den snön som kommer. Som tur är så bor jag ganska nära högbo som har kylda spår som gör det möjligt för mig att åka längdskidor även när det är plusgrader ute. Jag tycker det även är bra att ha ett mål med träningen, förutom att längdskidåkningen gör mig bättre tränad inför cykelsäsongen så tävlar jag i Vasaloppet. Vilket ger mig mer motivation till att dra ut och åka längdskidor. Den 23:e Februari så åker jag Vasaloppet öpper spår, detta blir min tredje gång som jag åker vasaloppet. Förra året åkte jag det riktiga Vasaloppet och satte en ny personlig bästa tid på 6h 49min, I år satsar jag på att hamna under 6h 30min!
Nu gäller bara att hitta den där extra energin för att ta sig ut i spåren efter jobbet och få ihop så många mil som möjligt innan Vasaloppet!

Här kommer en bild från en av stationerna från mitt första vasalopp där pappa hjälper mig att fylla på vätskebältet!

Bild
(PS. I år skippar jag mustaschen)

Håll tummarna för mig, jag har startnummer 1084 ! 🙂

En reaktion till “Längdskidåkning & vasaloppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s