SM, Hammarbybacken

Igår kom jag hem från en lyckad tävlingshelg i Stockholm, det var SM i Hammarbybacken.
Det var skönt att få tävla i Sverige igen och träffa på allt folk. Banan var riktigt roligt men en aning kortare än vad de utomlands är, åktiden låg på ca 45 sekunder.
Under lördagen var det enbart träning på banan, jag kände mig självsäker och hittade bra spårval genom hela banan.
Jag lyckades dock köra sönder bakväxeln och kedjan när jag hoppade från en sten och träffade en stubbe med bakväxeln när jag landa. Som tur var, så var det lång träning och jag hann endå köra tillräckligt många åk för att känna mig nöjd.
Bild

På söndagen så var det tävlingsdags, de hade ett ”gammalt upplägg” med tävlingen där den bästa tiden utav två åk räknas istället för det vanliga upplägget där enbart det sista åket räknas.  
Banan var lite blötare denna dag så jag höll tillbaka lite under mitt första tävlingsåk för att undvika att krascha. Jag kom in som fyra, ca 3 sekunder efter förstaplats.  Jag kände mig nöjd för jag visste att jag hade en del saker som jag kunde förbättra inför nästa tävlingsåk.
Banan blev torrare till det andra åker vilket tillät mig och alla andra åkare att pressa oss själva ännu mer.
Jag lyckades få till ett skapligt åk förutom att jag bromsade in alldeles för hårt i en kurva som det var viktigt att ha hög utgångsfart ut ur. Jag kom endå in på en tid som var sju tiondelar snabbare än mitt första åk, men jag blev till slut nerputtad till en femteplats. 
Bild
Här är topp fem tiderna från tävlingen.

1. Robin  Wallner CF Fricyklisterna   43.92
2. Oliwer Kangas Spårvägens CF   45.02
3. Niklas Wallner CF Fricyklisterna   45.10
4. Alexander  Kangas Spårvägens CF   45.57
5. Tim Hedman Sandvikens CK   46.17

Detta var ett lyckat SM där jag fick bättre självförtroende och motivation till att träna ännu mer, det är inte mycket som saknas för att hamna uppe på pallen. Nu börjar vintersäsongen som innebär mycket Gym och längdskidor.

Tack till alla sponsorer och personer som har hjälpt mig under säsongen 2013, det har varit en lärorik säsong som inte hade varit möjlig utan erat stöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s