Update

Nu har jag varit sämre än vanligt på att uppdatera så jag börjar att skriva lite om världscupen i Andorra.  
Det blev en lång åktur i bussen på 600 mil totalt, men när jag väl kom ner så var det värt det. Andorra är en av de roligaste downhillbanorna jag cyklat på, även en av de brantaste . Jag hade en riktigt rolig vecka med sällskap från W-racing. Träningen gick okej men det var svårt att lägga i en extra växel på kvalet. Eftersom banan var såpass brant och lång så är jag inte van att cykla i ca fem minuter i en bana som är skitbrant. Iallafall så gick kvalet inte så bra, jag fick aldrig upp ett bra tempo utan det kändes som jag lite av stapplade mig nerför banan, tills jag tillslut lyckades köra in i ett träd. Det tog inte helt stopp av trädet så jag fortsatte nerför banan men jag kom i mål på en dålig tid, utav ca 200 så kvalade jag som 139a. För att köra finalen så lär man vara topp-80 i kvalet. Men jag deppa inte ihop, jag åkte ifrån Andorra med ännu en erfarenhet om hur rå en världscupbana kan vara.

Bild

Helgen efter Andorra drog jag iväg till Eckerö, Stockholm för att köra en deltävling i Stockholmscupen. Banan var betydligt kortare, under minuten faktiskt. Vilket gör att det finns ingen plats för att göra något misstag. Jag hade en rolig helg där med cyklande i downhillbanan och i Älvsjös BMX bana. När racet väl gick av så tappade jag pedalen på ett ställe som jag missade några tramptag på toppen. Jag lyckades ändå komma in på en tredjeplats bara en tiondel ifrån andraplats. Det var skönt att veta att jag har lite fart kvar i kroppen.
Bild

Nu tränar jag på som vanligt och försöker spendera så mycket tid som möjligt på cykeln. Idag spenderade jag min dag i Järvsö och cyklade lite downhill med pappa och lillasyster, imorgon drar jag till Östhammar för att cykla i deras BMX bana. 
Nästa tävling som jag kommer köra är världscupen i Hafjell som är den femtonde September. Det blir troligen min sista tävling iår och det är den tävlingen som jag längtat mest efter.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s