Europeisk Cup & annat

För tre veckor sen var jag iväg och tävlade i Spicak, Tjeckien. Det var en europeisk cuptävling och konkurensen var hård, det var drygt 200 som var med och tävlade i elitklassen.
Det var en väldigt skiftande bana, i början var det många tvära långsamma kurvor som såg mer ut som stenkistor än vallar och mot slutet blev banan mer öppen och snabbare.
Redan på träningen hade jag problem med de tvära kurvorna och jag tyckte jag körde alldeles för långsamt, jag hittade aldrig någon bra flyt genom hela banan. När jag körde kvalet så släppte det endå en del. Jag tyckte jag fick ett bra och jämnt tempo genom den övre sektionen men lyckades få ett släpp i slutet på banan så jag fastnade med styret i nätet som de hade satt upp för att markera ut banan. Jag drog ner med ansiktet i backen och lyckades komma i mål på en 127:e plats, inget jag var nöjd med.  Nästa dag när det var dags för finalen kändes det ändå bra, jag tyckte att jag hade fått till mina linjer bra under morgonens träning och vela nu komma ner med ett tävlingsåk utan att ramla. När jag kom in i mål kom jag ner på en femte plats, det kändes okej, men jag var inte nöjd. Jag hade gjort några missar men främst så kände jag att jag hade hållt igen för att inte gå omkull. Det slutade med att jag hamnade på en 79:e plats, det var ett måttligt resultat, men det var inte resultatet jag hade satt mitt mål på, jag vet att jag har mycket mer att ge.

Under mina tre veckor hemma i Sverige har jag bland annat varit uppe i Åre på en långhelg under Åre bike festival. Det var den roligaste helgen på länge, jag spenderade hela dagarna på cykeln med en massa härligt folk.Bild
Bild från Whip off tävlingen i Åre, inte bästa whipen men den får duga!

Jag har även varit iväg till Järvsö och tränat lite. Här om dagen var jag och min pappa även i Kungsberget, riktigt rolig tävlingsbana finns det där, det är synd att de inte utnyttjar den till fullo bara!

Nu håller jag på att packa och göra iordning för att på söndag åka iväg på min första världscup i år. Det blir en lång biltur ner till Vallnord, Andorra. Jag har sett några previews av banan och den ser sjukt grym ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s